Sommaren är här och en iskall alkoholfri drink är alltid uppskattat. I slutet 1950-talet utvecklade The Coca-Cola Company Sprite som har den perfekt balanserade smakkombinationen av citron och lime. Den är utomordentlig att kombinera med andra spännande smaker och är uppskattad som huvudingrediens till sommardrinken före middagen, på kalaset eller vid poolen.

Sprite finns i flera smaker och storlekar, senaste tillskottet är Sprite gurka som har förvånat många skeptiker med sin friska kombination av citron, lime och gurka. Så upptäck nya smakkombinationer och våga testa! Bjud på något oväntat, roligt och okomplicerat, det kommer bli succé. Sprite är för alla som vill. Här bjuder vi på tre somriga recept med olika Spritesmaker, vanlig Sprite, tranbär och gurka, vilken blir din favorit?


Pink Sprite Lemonade:

Pressa citronerna och apelsinerna och häll saften i en bringare. Skär upp halva som resterar av apelsinen och citronen och lägg i bringaren. Häll sedan i Grenadin och Sprite. Toppa med is och mynta. Servera!

0,5 liter Sprite (reg)
2,5 Citroner
2,5 Apelsiner
5 msk Grenadin
Mynta
Is

Cranberry Floatie:

Lägg vaniljglassen i ett festligt glas. Häll försiktigt på Sprite Cranberry och toppa sedan med frysta tranbär. Servera!

3 dl Sprite Cranberry
3 skopor Vaniljglass
Tranbär, frysta

Cucumber Overload:

Häll den koncentrerad flädersaften i en bringare. Skiva gurkan och lägg i. Addera Sprite Cucumber och toppa med is och mynta. Servera!

0,5 liter Sprite Cucumber
2,5 dl koncentrerad flädersaft
1/5 Gurka, skivad
Mynta
Is