Inför Fotbolls-VM 2019 i Frankrike har Coca-Cola samlat sex av världens bästa damfotbollsspelare i syfte att inspirera nästa generations kvinnliga idrottare.

#TeamCocaCola är en internationell samling spelare som var och en känner en orubblig passion för fotboll. De delar dessutom ett gemensamt mål med Coca-Cola: att stärka kvinnor över hela världen. I en serie korta filmer presenterar spelarna sig själva och berättar om sin resa till Fotbolls-VM 2019 i Frankrike samt vilka utmaningar de har mött på vägen.

Sara Däbritz, Tyskland 

Sara är mittfältare i det tyska landslaget och spelade för Tyskland under OS i Rio 2016 när Tyskland vann guld. Ända sedan Sara började spela fotboll som femåring har hon drömt om att få vara med och spela i ett fotbolls-VM.

Abby Dahlkemper, USA

Abby är mittback i det amerikanska fotbollslandslaget, som är de nuvarande världsmästarna. Efter att ha återhämtat sig från en infektion som gjorde hennes framtid inom fotbollen osäker är hon mer laddad än någonsin och förbereder sig för fullt inför det kommande mästerskapet.

Debhina, Brasilien

Debinha är forward i Brasiliens landslag. Efter att i flera år ha kämpat för ökad jämställdhet inom fotbollen är hon nu stolt över att hon kan utöva sporten hon älskar, samtidigt som hon representerar sitt land och inspirerar tjejer över hela världen.

Grace Geyoro, Frankrike

Grace är defensiv mittfältare i det franska landslaget. Hon kickstartade sin fotbollskarriär i den lokala klubbens pojklag och efter att ha fått kämpa i motvind ser hon fram emot att vara en del av fotbollens framtid.

Saki Kumagai, Japan

Saki är back och kapten i Japans landslag. Genom att vara en del av Team Coca-Cola hoppas hon på att kunna vara en förebild för unga tjejer över hela världen och inspirera dem till att de också kan spela fotbolls-VM i framtiden.

Desire Oparanozie, Nigeria

Desire är forward i det nigerianska landslaget och har deltagit i fotbolls-VM både 2011 och 2015. Med en passion för att motivera unga kvinnor att de kan bli och vara precis som de vill, är hon stolt över att representera sitt land och hoppas att vara en förebild för tjejer i sitt hemland och över hela världen.

”Det var viktigt för oss att välja spelare till teamet som delar våra värderingar och som kan fungera som förebilder”, säger Jan Schetters, global football manager, The Coca-Cola Company. ”Varje medlem i Team Coca-Cola har en bakgrund som förklarar deras engagemang i att främja damfotbollen.”

Coca-Cola har sponsrat alla fotbolls-VM för damer sedan den första turneringen gick av stapeln 1991.

De här sex idrottarna är de första medlemmarna av många i #TeamCocaCola. Till de Olympiska Spelen 2020 i Tokyo planerar Coca-Cola att utöka teamet.