Årets julbordsdukning blir något alldeles extra med ledord såsom traditionellt elegant, genomtänkta material och snälla miljöval. Varför inte duka med vår nya 1-litersflaska i glas, eller låta fantasin flöda för att hitta din personliga och moderna twist på dukningen? Läs vidare för fler julbordstips!

Leta nytt på second hand

Lättaste sättet för att få till en unik och traditionell känsla på julbordet är att djupdyka i second hand-affärernas utbud. Här kan du hitta bestick i nysilver för en spottstyver, unika glas och udda porslin. Dessutom gör du miljön en tjänst om du väljer att inte köpa allting nytt.

Duka snyggt på julbordet med 1-litersglasflaskor från Coca-Cola

Glas känns lyxigare

Det är nog många som håller med om att glas känns lyxigare än plast. Med den nya 1-litersflaskan i glas från Coca-Cola kan du duka snyggt, och dricka Coca-Cola till julmaten.

Skapa känsla med enkelhet

Känner du igen dig i att det är lätt att råka dra fram allt julpynt som finns i lådorna och att det kan bli lite väl många tomtar, änglar och stjärnor? Ibland kan det vara bra att hejda sig själv och istället satsa på enkelhet. Varför inte knyta om servetterna med ett hampasnöre? Simpelt och jättesnyggt!

Har du inga tygservetter hemma? Fina och fräscha kökshanddukar är perfekta att använda istället för tygservetter – det är det fler än en innekrog som gör.

Pynta med dofter från naturen

Granris, kanelstänger och hyacinter – några av julens bästa dofter är helt naturliga och passar dessutom perfekt som dekoration på julbordet. Förutom att de gör julbordet vackrare är de också snälla mot miljön.

Lyft dukningen med moderna inslag

Överraska dina gäster och bryt av den traditionella looken med en modern twist. Kitschigt röda julkulor eller bestick i mässing är två förslag. Men här få du möjlighet att sätta din fantasi på prov. Den stilfulla enlitersflaskan i glas är också ett härligt inslag som andas både nytänk och tradition.

Ljus, ljus, ljus

Det är inte för inte vi sjunger Nu tändas tusen juleljus till jul – för det finns nog inget bättre sätt att lätta på vintermörkret än att lysa upp med massor av levande ljus. På julbordet är det snyggt att variera höga ljusstakar med låga ljuslyktor. Kanske kan du rota fram några riktigt fina i mässing hos någon far- eller morförälder?