En av de vanligaste frågorna vi får är om vad skillnaden egentligen är mellan Coca-Cola light och Coca-Cola zero.  Och det är förståeligt att de undrar. Både Coca-Cola light och Coca-Cola zero möjliggör att du kan njuta av din favoritdryck men utan kalorierna och sockret du har i Coca-Cola classic.

Båda varianterna är sötade med samma sötningsmedel (aspartam och acesulfam-K), vilket innebär att de kan vara både socker- och kalorifria utan att ge avkall på smaken.

Men det är när det kommer till smak som de två skiljer sig något. Coca-Cola zero ser ut och smakar mer som Coca-Cola classic, medan Coca-Cola light har en lättare smak eftersom den är har en annan blandning av smaker, eller man skulle kunna säga att den har en annan smakbas.

Vi brukar säga att det finns en Coca-Cola för alla. Och precis som för alla våra drycker så finns både Coca-Cola light och Coca-Cola zero i olika förpackningar och storlekar, oavsett om det är en 330 ml burk att dricka på språng eller en 1 l flaska att ha i kylskåpet för att dela med vänner och familj. Oavsett anledningen till att du vill ha en Coca-Cola så bör sockerfri inte att innebära att det finns färre alternativ.

Och så lite historia ...

Coca-Cola light har funnits sedan 80-talet. Det var vår första sockerfria cola och kom till Sverige 1983 och den blev snabbt en av våra mest populära drycker med väldigt lojala fans.

Sedan dess har den silvriga och röda förpackningen blivit nästan lika ikonisk som Coca-Cola classic själv. Från de omtalade "Diet Coke break"-reklamfilmerna, till olika samarbeten med modedesigners som Jean Paul Gaultier och Marc Jacobs för att skapa olika ”limited edition”-flaskor och burkar, så har den blivit lite av ett kulturellt fenomen.

Coca-Cola zero är en nyare spelare på marknaden men har haft en strålande karriär. Den lanserades i Sverige 2007 med löftet om att smaka och se ut som Coca-Cola classic men utan kalorierna.