Kortare dagar, grå himmel och en hektisk vardag – det kan vara svårt att känna att energin kommer att räcka hela hösten. Därför har vi pratat med Nicole Nyholm, yogalärare och inspiratör inom välmående, för att få hennes bästa tips om hur du boostar dig själv i höstmörkret.

Använd kroppen

Jag tycker såklart att yoga är världens bästa energiboost och stressreducerare. När du yogar sänker du kortisolnivåerna i kroppen, samtidigt som din kropp blir starkare och rörligare.

Men det finns så mycket annat du också kan göra! Ett av mina enklaste tips är att börja morgonen med att dansa några minuter till din absoluta favoritmusik. Dans och musik gör oss glada och det är dessutom ett perfekt tillfälle att skaka av sig höststressen.

Passa också på att ta dig ut i det krispiga höstvädret. Frisk luft, rörelse och en stund i naturen är enligt mig bland det bästa som finns för att fylla på energidepåerna.

Boka in något roligt varje vecka

Unna dig själv tiden att boka in något du tycker om varje vecka. Du bestämmer själv om det är en matlagningskväll med vännerna, en massage, konserter eller kanske en dejt. Det viktigaste är att det är något som känns som en ljuspunkt i just din vardag.

Vila!

Utnyttja höstmörkret till att ge dig själv vila och återhämtning. Stäng av telefonen, tänd ljus, köp hem favoritsnackset och gör dig redo för höstmys. Om det är egentid eller tid med vännerna som ger dig mest energi vet du bäst själv. Men några förslag på vilsamma höstaktiviteter är filmkvällar, att läsa en spännande bok eller att ha en långa pratstunder med nära och kära över en fika.

Gör vardagen mer spännande

Testa något nytt i höst! Gå den där kursen du alltid har drömt om, prova på ett nytt pass på gymmet, välj en ny väg till jobbet eller varför inte testa att byta ut ditt vanliga te mot Fuzetea? Min personliga favorit är Mango Kamomill Grönt te

Färgbomba

I början av hösten kan vi njuta av alla vackra färger på höstlöven, men ju närmare vintern vi kommer desto gråare blir vår omgivning. Motverka det och färgbomba din vardag. Välj kläder med färg eller inred med färgglada kuddar och filtar.

Besök Nicoles Instagram.