Plast blir till hållbart mode

Redan 2007 investerade Coca-Cola i design och tillverkning av modeserien "Drink2Wear" som tillverkades av återvunna plastflaskor. Drink2Wear-seriens T-shirts, shoppingväskor, mysplagg och kepsar tillverkas av en blandning av återvunna plastflaskor och bomull.

ECOCYCLE är ett nyare initiativ i vilket musikern och producenten will.i.am och The Coca-Cola Company samarbetar för att främja återvinningsbeteende och hållbarhet bland konsumenter. Tillsammans med andra ikoniska varumärken och partners strävar vi efter att lansera attraktiva, men överkomliga livsstilsprodukter som delvis är tillverkade av återvunnet material. 

EKOCYCLE-varumärket hjälper konsumenter att inse att det som de betraktar som sopor idag, kan ingå i en livsstilsprodukt som de kan använda i morgon. EKOCYCLE-varumärkesinitiativet identifierar produkter som t.ex. olika plastflaskor och aluminiumburkar som kan återvinnas till moderiktiga och värdefulla livsstilsprodukter

Beats by Dr. Dre® och New Era® var de första varumärkespartners som anslöt sig till EKOCYCLE-varumärkesinitiativet. Som ett led i partnerskapet har dessa gemensamma ansträngningar skapat trendiga produkter som delvis består av återvunna material.

"EKOCYCLE-varumärkesinitiativet är en plattform som passar ihop med vår vision om noll avfall och vårt fokus på hållbarhet", sade Bea Perez, VD och hållbarhetschef, The Coca-Cola Company. "Tillsammans med will.i.am kommer vi att främja återvinning på ett unikt sätt tillsammans med andra välkända varumärken för att skapa livsstilsprodukter som konsumenter världen över vill ha. Dagens generation av unga konsumenter representerar en aktiv kraft och EKOCYCLE-varumärket strävar efter att vara en drivkraft för att uppmuntra deras stöd och insatser för en global hållbarhetsrörelse."

The Coca-Cola Company donerar sin andel av licensintäkterna från EKOCYCLE-varumärkesinitiativet för att stödja ytterligare återvinning och samhällsförbättrande organisationer.

Läs mer om EKOCYCLE-varumärkesinitiativet genom att gå till: EKOCYCLE.com.