Visste du att av de ca 400 miljoner liter dryck som Coca-Cola i Sverige säljer innehåller 28 % av dem antingen inga eller få kalorier? Mellan 2010 och 2015 har vi minskat den genomsnittliga mängden kalorier med 10%. Bland annat har vi lanserat Coca-Cola life (med 45% mindre kalorier), Fanta ananas och Sprite mynta som alla innehåller en kombination av socker och steviaextrakt.

Här kommer 5 fakta om hur vi kan hjälpa dig som vill njuta av dryck med färre kalorier.

1.    Vi har låg- eller kalorifria alternativ till så gott som alla våra drycker

Vill du njuta av din favoritdryck, men utan socker. Inga problem!

Vi erbjuder idag 8 varumärken och 42 olika drycker i Sverige varav de flesta har ett låg- eller nollkalorialternativ. All vår läsk, Coca-Cola classic, Fanta och Sprite har kalorifria alternativ.

2.    Vi har tagit bort eller reducerat socker från några av våra mest populära läskedrycker

Sedan 2007 har vi arbetat med vårt expertteam och våra nutritionister för att förfina våra recept och ta bort socker från många av våra läskedrycker.

Vad händer nu? Bland annat ska vi relansera vår omtyckta Coca-Cola zero i en ny kostym. I mars 2017 kommer Coca-Cola zero sugar som smakar ännu mer som Coca-Cola classic.  

3.    Vi har använder olika typer av sötningsmedel

Även om du vill drar ner på sockret så ska du inte behöva kompromissa med smak.

Vi har hittat bra sätt att skapa välsmakande drycker med få eller inga kalorier, och vi har utvecklat sättet vi har gjort det på över tiden. Steviaextrakt är den senaste ingrediensen vi använder för att reducera antalet kalorier i våra drycker.

Steviaextrakt kommer från steviaplantan. Du hittar den ibland annat Sprite mynta, MER lemonad och Fanta ananas. Det är också anledningen att vi kunde lansera Coca-Cola life med 45 % färre kalorier vilket gav alla fans en fjärde Coca-Cola.

4.    Vi erbjuder fler förpackningsstorlekar än någonsin

Vi jobbar ständigt med att utveckla våra förpackningar. När du är sugen på din favorit bland våra drycker vill vi att du ska kunna hitta den storlek du känner för vid just det tillfället. Därför har vi skapat en storlek för varje tillfälle.

Den senaste förpackningen är 250 ml på burk som kom 2014. Men du kan också välja vår så kallade minican på 150 ml, vår standardburk på 330 ml, PET-förpackningen på 0,5 l eller förpackningarna du njuter av tillsammans med vänner och familj som finns i 1l, 1,5 l och 2l.

5.  Vi märker våra förpackningar tydligt

Det ska vara enkelt för dig att kunna välja vilken dryck som passar dig bäst. Det betyder att du lätt ska kunna se vad våra produkter innehåller. På framsidan ser du tydligt hur mycket energi och eventuellt socker produkten innehåller och om du tittar på baksidan av våra förpackningar hittar du en lista över alla ingredienser. Du kan också hitta samma information på vår hemsida.

Det här är några av de saker vi gör för att reducera antalet kalorier i våra drycker. Och mycket mer kommer. Vi jobbar ständigt med innovation. Fram till 2020 ska vi ha minskat kalorierna i våra drycker med 20 %. Bara under 2017 kommer många spännande nyheter. Så håll utkik.