Sommaren är full av nöjen, men inte för alla. Tiden när man slutat leka kull vid badplatsen men ännu inte är myndig är lite av en gråzon. Då kan sol och svalkande vindar istället bli en period av tristess och frustration. Det är ett problem som vi vill göra något åt med Fanta® Airtime.

Fanta® har alltid varit på de ungas sida och den här sommaren startar vi ett initiativ helt för dem. Vi vill ge dem en plats som är deras. Där de kan synas på sina egna villkor. Vi vill ge dem en scen, en publik och fria tyglar att skapa vad de vill.

Fanta® Airtime är en digital festival där alla har möjlighet att delta. Det enda du behöver är en smartphone och mod nog att visa upp din talang för det svenska folket. Det kan vara allt ifrån att spela en låt till att göra en humorsketch eller ett trolleritrick. Så länge det är underhållning är alla förslag välkomna. Bidragen samlas in via en smart Facebook-bot där nyfikna även kan ta del av festivalinfo samt regler och villkor.

Vi samarbetar med starka ambassadörer som P3-Guldvinnaren Sabina Ddumba, pojkbandet FO&O, multitalangen Isa Tengblad och Youtubern Daniel Norlin för att göra det möjligt. De hjälper både till att uppmana sina följare att lämna in bidrag men upplåter också sina sociala kanaler som scener under vecka 33. Om ditt bidrag väljs ut så visas det exempelvis upp för Daniel Norlins nästan 150 000 följare på Instagram under festivalveckan.

För att nå hög igenkänning har varje scen döpts efter en viss Fanta®. Sabina Ddumbas Instagram är Fanta® Orange, FO&O:s Facebook är Fanta® Lemon, Isa Tengblads Instagram är Fanta® Zero Sugar Pink Grapefruit och Daniel Norlins Instagram är Fanta® Exotic.

Förutom våra ambassadörers sociala konton kommer utvalda bidrag även att visas upp på Stockholm Filmfestivals sommarbio i Rålambshovsparken från onsdag till söndag under vecka 33. Under fredagen och lördagen kommer dessutom våra ambassadörer vara på plats för att träffa fans och uppmärksamma festivalen.

Vem vet, kanske hittar vi nästa superstjärna under Fanta® Airtime?