Du har väl inte missat filmen när Brynolf & Ljung utför trolleritrick med Fanta Instamix för folk på stan? Om du, som vi, blev lika förvånade och nyfiken på hur trolleriet av magikerduon faktiskt gick till så kan du nu ta del av bakom kulisserna material från inspelningsdagen.

Förberedelserna

Dagen började med att hela inspelningsteamet träffades vid Sankt Eriksplan i centrala Stockholm. På plats var produktionsbolaget, fotograf, ljudtekniker, produktionsassistent, produktionsledare, make-up artister och Gabriella (Brand Manager för Fanta), PR-byrå och så självklart huvudpersonerna, magikerduon Brynolf & Ljung med deras assistent.

Innan första inspelning skulle sättas igång testade produktionsbolaget om ljudet fungerade, huruvida ljussättningen var okej och att inspelningsbakgrunden passade in. Brynolf & Ljung hade gått igenom sin trolleriakt under morgonen och innan inspelningen skulle sättas igång justerades de sista momenten som skulle inkluderas i dagens trolleri.

Inspelning

Efter förberedelserna kom statisterna som skulle få ta del av trollerierna av Brynolf & Ljung och nu var det dags för inspelning. Dagens inspelningar skulle ske på tre separata platser runt om i Stockholm och statisterna, som bestod av personer från 18 upp till 25 års ålder, visste att det var en reklamfilm för läsk men hade ingen aning om att inspelningen skulle handla om Fanta eller att de kunde vänta sig en egen privat uppvisning från magikerna Brynolf & Ljung.

För att förstärka överraskningsmomentet för statisterna möttes de först upp av produktionsledaren för att sedan eskorteras till inspelningsplatsen där Brynolf & Ljung väntade. De flesta av statisterna blev överraskade och kände nog igen dem från deras TV-show på TV4 eller från den brittiska TV-showen ”Britain’s Got Talent”.

Innan inspelningen började så utförde Brynolf & Ljung tre separata magitrick för statisterna så dom kom i rätt sinnesstämning och var mottagliga för magi och se avslappnade ut framför kameran. Ett av de mest överraskande tricken magikerduon gjorde var när Brynolf skrev sin signatur på ett kort ur en kortlek och bad statisten att också skriva sin signatur på ett kort ur kortleken. Brynolf stoppade sedan överraskande nog sitt kort i munnen och bad statisten att göra samma sak. Brynolf tog sen sitt kort ut från munnen, vilket även statisten gjorde. Sedan frågade Brynolf om statisten minns hur dennes signatur såg ut och statisten svarade ja. Då vecklade Brynolf ut kortet som han hade haft i sin mun och det var statistens kort. Statisten blev ombedd att titta på sitt kort och då hade denne Brynolf kort (!).  

Under Fanta Instamix magitrick så delade Ljung först ut en Instamix till statisterna och introducerade det som ”Fanta Vattenmelon” och ”Fanta Blåbär”. Statisterna förstod inte riktigt varför dom fick detta i sina händer och vad menade Ljung med ”hur kan en portionspåse bli en Fanta”?

Ljung visade annonsen i SF magasinet Film på bio. Brynolf & Ljung frågade därefter om de hade tagit med sig någon Fanta varpå de svarade nej. Brynolf trollade då fram en Fanta Orange ur tidningen (!) Bilden på Fantan i tidningen var nu borta och istället hade Brynolf trollat fram en riktig Fanta Orange ur tidningen. Ljung frågade varpå vilken favoritsmak statisterna hade (blåbär eller vattenmelon). Han kastade upp sin Fanta Orange upp i luften och VIPS, så hade den nu smaken av antingen blåbär eller vattenmelon.

Slut för dagen

Alla statisterna tyckte att det var en jätterolig inspelning att vara med på och började även testa att mixa Fanta Orange med Instamix själva om Brynolf & Ljung gjorde. Många kommenterade också den goda smaken och att de verkligen smakade blåbär och vattenmelon.

Det sista vi gjorde på dagen var att spela in ”korken” videon, den har du väl inte missat?

Se "korken" filmen här. Vill du se filmen där Brynolf & Ljung överraskar folk på stan så kan du klicka här.

Tyvärr så avslöjade Brynolf och Ljung inte sina trick…