Vatten har rankats som näst viktigast efter syre när det gäller vår överlevnad, men är ändå det inslag i vår kosthållning som är mest förbisett. Att tillgodose att kroppen få i sig tillräckligt med vätska är avgörande för en god hälsa och välbefinnande. Om man inte dricker tillräckligt mycket riskerar man att bli uttorkad, vilket försämrar underhållet av kroppens normala fysiska och kognitiva funktioner. Som en tumregel behöver en vuxen människa få sig cirka två liter vätska varje dag från olika källor.

Vatten, juice och sockersötade, lågkalori- och kalorifria drycker kan alla bidra till att släcka törsten och förse kroppen med dess dagliga behov av vätska. De flesta drycker (exkl .vatten) innehåller mellan 87 % och 99,8 % vatten och Coca-Cola innehåller 89 % vatten.

Den dryckestillverkning Coca-Cola utför runt om i världen följer stränga tillverknings- och kvalitetssäkringsriktlinjer och vi utgår alltid från förstklassigt vatten som en bas för att säkerställa att våra drycker smakar fantastiskt.

De nordiska näringsrekommendationerna (2012) ger vägledande råd om att det dagliga vätskeintaget för vuxna och barn som utför måttlig fysisk aktivitet och lever i måttligt tempererade förhållanden är 1-1,5 l utöver det vatten man får i sig via maten.