Sockerarter kan förekomma i drycker, antingen på naturligt sätt som i juice med fruktos eller som en tillsatt ingrediens. Socker bidrar med sötma och förstärker smaker.

I Norden använder vi oss av socker från sockerbetor, som även kallas sackaros eller bordssocker. I Sverige använder vi oss av socker från Skåne till i våra drycker som tillverkas i Jordbro. Sockret transporteras med tåg från Skåne direkt till vår anläggning i Jordbro.

Sackaros finns naturligt i många frukter och grönsaker och används i många olika livsmedel. Sackaros bildas när fruktos och glukos kombineras. Fruktos och glukos är kolhydrater och utgör de två vanligaste sockerarterna (monosackarider) vi konsumerar.

Förkärleken för söta smaker är naturlig. Vi vänjer oss vid den söta smaken redan när vi ammas med bröstmjölk. 

I likhet med all mat och dryck kan drycker som innehåller socker ingå i en balanserad kost. Det är viktigt att balansera de kalorier man äter/dricker med de kalorier man förbränner genom att vara fysiskt aktiv samt att agera på ett sätt som passar ens individuella livsstil.

På etiketten på alla våra produkter finns information om produktens innehåll.