Det är inte varje dag man hör talas om en 17-åring som skapar medryckande dansmusik och turnerar världen runt tillsammans med världsberömda DJ:s och porträtteras i populära TV-program. Men den norske producenten Coucheron (Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen) var ingen vanlig tonåring - när han uppträdde tillsammans med Skrillex och Dada Life efter att ha släppt sin första singel "Outrageous", tog EDM världen med storm. I stället för att bara fortsätta med den electro-housemusik som gav honom en så massiv framgång, begränsar inte den nu 20-årige producenten sig utan skapar roliga, dansvänliga spår som hämtar inspiration från alla hans favoritmusikgenrer.

Vi fick en chans att fråga Coucheron om hans nya musik och äntligen få reda på vad en "Honky Donk" egentligen är.

1. Din senaste singel "Honky Donk" är verkligen kul och låten fastnar direkt! Men vad är en Honky Donk egentligen??

Tack ska ni ha, Coca-Cola (känns coolt att säga så)! Ärligt talat har jag inte den blekaste aning om vad en Honky Donk är. Det var bara något trams som min flickvän hittade på, och jag vill nog helst låta alla själva fantisera om vad det betyder. För mig är Honky Donk ett rebelliskt sinnestillstånd, att man gör precis vad man vill med precis vem man vill, och att stoppa in Honkeys i Donkeys. Men av någon anledning verkar alla andra tycka att det handlar om någon egendomlig form av sex...

2. Vi har hört att dina föräldrar också är musiker och att du även kan spela piano, gitarr och trummor. Använder du några riktiga instrument när du skapar dina låtar?

Ingen av mina föräldrar är musiker (men min pappa spelar lite saxofon till husbehov) men ja, de flesta av mina låtar innehåller gitarr och bas. Och de flesta melodier och ackordprogressioner är inspelade via en MIDI-keyboard för att behålla en mänsklig känsla i timingen och tempot. Nyligen kom jag över ett elektroniskt trumset, och det är också kul att använda vid inspelningar. Jag försöker alltid att bygga upp låtens skelett så organiskt som möjligt, och därefter lägga på alla övriga element när jag känner att strukturen är gedigen. När en låt är klar och färdigproducerad, gillar jag att skala av den till en akustisk version med bara gitarr/piano och sång, bara för att dubbelkolla att låtskelettet verkligen håller. Jag vill helt enkelt inte att låten ska vara beroende av massor av teknik för att låta fantastisk.

3. Din första singel från 2011, "Outrageous" kan beskrivas som electro-house. Men dina senaste låtar har varit kraftigt influerade av andra genrer. Hur skulle du beskriva ditt sound idag?

Jag tycker att mitt sound numera är kul, barnsligt, naivt, inte perfekt och det utvecklas ständigt. Hur mycket jag än gillade electro-housescenen på den tiden (och fortfarande gör i viss utsträckning) handlade det ändå i princip om att jag hoppade på tåget den gången, och längre fram ville jag även låta alla mina andra influenser få ta plats i mitt sound. Jag skrev låtar långt innan jag började producera, och därför ville jag återerövra det jag hade då och kombinera det med allt jag lärt mig om att producera musik. Dessutom upptäcker jag ideligen nya sidor av min musikaliska identitet, och jag försöker alltid införliva dem i mina låtar.

4. Vad kan vi vänta oss att få höra när din kommande EP Playground släpps senare i år?

Det finns inget bestämt datum för när Playground-projektet kommer att se dagens ljus, eller om det någonsin kommer att göra det. Men när det väl kommer kan ni förvänta er lekfulla låtar, lite lycka och lite sorg. Inslag av rock, hip-hop, disco och dansmusik samt insatser från några av mina favoritvokalister.

5. Guida oss genom låtarna på din Spotify-spellista och berätta varför du har valt just dem?

Till den här spellistan har jag valt 30 låtar som gör mig lycklig även om jag har en riktigt dålig dag. Listan innehåller klassisk rock, en del nyare indieband och en del suverän samtida popmusik. Massor av dessa låtar har inspirerat mig på olika sätt, och många av mina kommande spår skulle definitivt platsa på den här spellistan! Dessutom innehåller den Norges bästa glada musik! Tyvärr skapar många duktiga norska musiker mycket melankolisk och dov musik och finns därmed inte med på listan. :(