Vanligtvis kan singaporianerna bara drömma om en vit jul. Men i år flyttade Coca-Cola det magiska vinterlandet i finska Lappland till tropikerna via några högteknologiska automater och lite julmagi.

I en kort film med titeln #shareawhitechristmas, knöt grupper av människor som var åtskilda av nästan 1000 mil i två helt olika klimat men förenade av äkta julstämning, vänskapsband med varandra. Coca-Cola-automater utrustade med två skärmar stod för en live-videolänk mellan de båda länderna.

I Finland syntes påbyltade familjer och till och med en ren åka släde och vandra genom ett fruset landskap, medan singaporianer i t-shirts njöt av en betydligt varmare kväll i ett myllrande shoppingområde. Efter att ha vinkat och lett varmt mot varandra, började finnarna skotta in snö i sin automat, vilket fick det att falla flingor på deras nya vänner på andra sidan jordklotet. Den Ogilvy & Mather-producerade reklamen avslutades med ett vänskapligt virtuellt snöbollskrig samtidigt som man gjorde änglar i snön.

"Denna spektakulära reklamfilm levandegör ett av julens mest underbara inslag till och med i värmen i Singapore", sade Pratik Thakar, chef för innehåll och design i Cokes ASEAN- och APAC-region. "Det handlar inte bara om att snö från Finland kommer till Singapore, utan även om att finnar och singaporianer upplever givandets sanna glädje."