Coca-Cola Life kommer att göra ett stort avtryck i en pytteliten norsk stad den här veckan.
På lördag kommer de 307 invånarna i det pyttelilla fiskesamhället Reine att bli först i landet med att få smaka på det senaste tillskottet till Coca-Cola-familjen.

"Det har gått nio år sedan vi senast lanserade en ny Coca-Cola-produkt på den norska marknaden, Coca-Cola zero", sade Anne Marit Ihlen, marknadsföringschef, Coca-Cola Norge. "Det har spekulerats massvis om när Coca-Cola Life skulle läggas till Coca-Cola-familjen i Norge, och nu är vi glada över att äntligen kunna lansera produkten här."

Coca-Cola Life, sötad med en blandning av socker och steviaextrakt, innehåller en tredjedel mindre socker och en tredjedel färre kalorier än vanlig Coke.

"Det kommer att bli den minsta, vackraste och förmodligen blåsigaste lanseringen i norsk historia", tillägger Marit. "Vi vill använda oss av den här chansen att puffa för en av de vackraste platserna i Norge och att lansera vår unika produkt på en verkligt unik plats. Reine är det perfekta stället, och i just nu håller vi på att förbereda lanseringsfesten tillsammans med lokalborna."

Coca-Cola-teamet har bjudit in alla invånarna till en speciell provsmakningsfest på lördag i Reines enda matbutik, och bloggar dagligen på www.coke.no/smallestlaunch. Övriga norrmän kan göra Reineborna sällskap när Coca-Cola Life lanseras runt om i hela landet i februari.

"Vi ser verkligen fram emot ´smakpremiären´ och vi är stolta över att Coca-Cola har valt vår lilla butik för den exklusiva lanseringen", säger butikschef Cathrine Johnsen. "Jag har berättat för alla om festligheterna som äger rum den här veckan, och alla är mycket förväntansfulla."

Reine Ligger i Lofotenområdet i norra Norge. Resewebbplatsen Earthtraveling.com har en gång utsett Reine till en av världens tio vackraste platser.

"I Reine lever vi nära naturen, och det kommer gäster från hela världen just för att uppleva vår natur", förklarar borgmästaren Lillian Rasmussen.

Totalt är 14 nationaliteter representerade i staden. Rasmussen säger att fjällens magi och det spektakulära norrskenet gör platsen attraktiv.

"Naturens krafter gör vår vardag oförutsägbar, och ofta tvingas vi ändra våra planer på grund av den hårda blåsten", säger hon. "Vi är mycket bra på att ta hand om varandra i Reine, och vi stannar alltid till och hälsar på varandra... oavsett om vi möter grannar eller turister."

Coca-Cola Life kan även köpas i Argentina, Chile, Storbritannien, Sverige, Nederländerna, Belgien, Frankrike och USA.