Dryckesautomaterna har definitivt utvecklats under årens lopp. För att inte övertrumfas av sina innovativa motsvarigheter i läskedrycksapparaten använder sig moderna automater av banbrytande teknik och påhittig kreativitet för att servera mer än bara drycker – för att för varje köp roa, engagera och läska konsumenterna. Här är ett dussin exempel på interaktiva Coca-Cola-automater runt om i världen:

1. Lyckan slår till

Under 2010 levererade Coca-Cola-automater "portioner" av lycka, allt från blommor till pizza, till förvånade studenter på ett college i New York. Klippet blev viralt och inspirerade till dussintals liknande upptåg runt om i världen och fick Coca-Cola-älskare att ständigt fundera över: "När kommer lyckan att slå till nästa gång?".

2. Sväng på de lurviga!

Denna automat i Sydkorea lockade människor att härma dansrörelserna från det populära bandet 2 PM. Med hjälp av Microsoft Kinect-teknik registrerade automaten dansarnas rörelser. Ju fler dansrörelser som utfördes på rätt sätt, desto fler gåvor kom ut från Coca-Cola-automaten.

3. Mitt namn är Zero. Coke Zero.

Coke Zero utmanade tågpassagerare i Antwerpen, Belgien, att "släppa loss sin inre 007" och vinna exklusiva biljetter till James Bond-filmen Skyfall. Men det var ingen freebie. Pendlarna var tvungna att lägga manken till och utföra en rad Bond-aktiga utmaningar på mindre än 70 sekunder.

4. Små automater runt om i världen

Högteknologiska automater installerade i shoppinggallerier i Lahore, Pakistan and New Delhi, Indien – två städer som endast skiljs åt av drygt 50 mil, men som till synes utgör två olika världar på grund av årtionden av politiska motsättningar – inbjöd shopparna att lägga gammalt groll åt sidan och dela en Coke i all enkelhet.

5. Kramar = Lycka

Även automater behöver kärlek. Denna automat på National University i Singapore programmerades att servera en Coke när någon gav den en kram. I samma anda accepterade en specialautomat i Puerto Rico leenden som betalning i somras och belönade konsumenter som delade med sig av sin inre bubblighet med en iskall Coca-Cola.

6. Varmt väder

Under de två senaste somrarna har Limon & Nadas automater på olika badland och nöjesparker i Spanien anpassat priserna på den törstsläckande läsken efter utomhustemperaturen. När kvicksilverpelaren sköt i höjden, blev priserna lägre.  Läs mer

7. Jul, jul, strålande jul

Att sprida julglädje en ton i taget. Denna julautomat belönade studenter på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm med en Coke när de sjöng sin favoritjulsång.

8. Hej kompis, behöver du hjälp?

För att fira den internationella vänskapsdagen installerade Coca-Cola Argentina denna 3,6 m höga automat, som bara kunde nås om man tog hjälp av en kompis. De kompisar som löste uppgiften tillsammans fick inte bara en, utan två Coca-Cola.

9. Rosor är röda (som Coke)

På Alla hjärtans dag 2012 gav denna automat Coca-Cola till kärlekspar i en shoppinggalleria i Istanbul, Turkiet, när de visade sin kärlek till varandra genom att kramas eller kyssas.

10. Guldsatsning

För att fira OS 2012 i London serverade denna enorma automat gratis Coca-Cola till människor i Storbritannien.

11. Återvunnen lycka

Under veckan inför Earth Hour 2012 kom Coca-Cola Singapore på ett uppfinningsrikt sätt att öka återvinningsgraden i landet. Konsumenter som återvann tomma dryckesflaskor belönades med gåvor som exempelvis blommor och Coca-Cola-T-shirts, väskor och kepsar som var tillverkade av - just det - återvunna plastflaskor.

12. Köp en Coke till världen

Google samarbetade med Coca-Cola i ett unikt reklamexperiment: att återskapa varumärkets ikoniska "Hilltop"-reklam från 1970-talet med användning av modern teknik. Konsumenterna kunde bokstavligen talat "köpa en Coke till världen" genom att skicka en Coca-Cola till en främling i ett fjärran land med hjälp av en mobilapp som var länkad till speciella automater.