I slutet av juni lanserades den digitala festivalen Fanta Airtime som riktar sig till alla unga som har mod att visa upp sin talang för svenska folket. Kampanjens ambassadörer Sabina Ddumba, Daniel Norlin, Isa Tengblad och FO&O har under sommaren fått in bidrag från människor i hela landet och den 14 augusti börjar festivalveckan där utvalda bidrag får synas på ambassadörernas scener, det vill säga i deras sociala kanaler.

Lagom till sommarens ankomst rullades initiativet Fanta Airtime ut; en digital festival som riktar sig till unga svenskar. Till skillnad från många andra festivaler bygger Fanta Airtime på digitala scener istället för fysiska, där fyra ambassadörer står för varsin scen som i detta fall är deras sociala kanaler. Ambassadörerna för Fanta Airtime är artisten Sabina Ddumba, YouTube-stjärnan Daniel Norlin, artisten och dansaren Isa Tengblad samt pojkbandet och internetsensationen FO&O.

- Sommaren är en tid full av nöjen, men kanske inte för alla. Fanta är ett kul och underhållande varumärke och med den här festivalen vill vi ge unga möjlighet att på ett roligt sätt synas på deras egna villkor och inspirera till att ta plats och våga vara sig själva. Därför är vi också väldigt stolta över festivalens ambassadörer som vi tycker står för just det, säger Björn Lindblad, varumärkesansvarig för Fanta.

Under sommaren har svenskar haft möjlighet att via en messenger-bot på Facebook, skicka in ett bidrag till den ambassadör vars scen de vill synas på. Alla typer av bidrag har varit välkomna och bidragen som har skickats in och har bestått av bland annat musik, dans, parkour och trolleri. Inför festivalveckan så har varje ambassadör fått välja ut minst sju bidrag var att lyfta i sina sociala kanaler. Utöver de utvalda bidragen som kommer att visas upp under festivalveckan, så har ambassadörerna även valt ut varsin deltagare som har fått spela in en film tillsammans med ambassadören, en så kallad ”Golden Nugget”.

- Vi har fått in riktigt många bra bidrag så det har varit sjukt svårt att välja. Fanta Airtime festivalen har visat att det finns otroligt många talanger där ute som delar vårt intresse! Det känns fett att vi kan hjälpa till och visa upp några av dem, säger FO&O.

Från och med måndagen den 14 augusti så startar festivalveckan där ambassadörer varje dag kommer att publicera utvalda bidrag i sina sociala kanaler. Bidragen kommer även att publiceras på Fantas Facebook och Instagram under veckan.

Fanta Airtime på Sommarbion i Rålambshovsparken i Stockholm.

Mellan den 16-20 augusti är Fanta sponsor till Stockholm Filmfestivals sommarbio i Rålambshovsparken, där utvalda bidrag och Golden Nuggets kommer att visas på bioduken innan huvudfilmen för kvällen börjar. Fanta kommer även att ha ett eget område, Fanta Zone, med olika aktiviteter. För de som vill träffa ambassadörerna på plats så kommer Isa Tengblad och FO&O att närvara under fredagen den 18 augusti och Sabina Ddumba och Daniel Norlin under lördagen den 19 augusti.

Utvalda bidrag kommer att synas i följande kanaler under festivalveckan:

Sabina Ddumba: https://www.instagram.com/sabinaddumba/

Daniel Norlin: https://www.instagram.com/danielnorlin/

Isa Tengblad: https://www.instagram.com/isaofficialmusic/

FO&O: https://www.facebook.com/FOandOmusic/

Fanta Sverige Instagram: https://www.instagram.com/fantasverige/

Fanta Sverige Facebook: https://www.facebook.com/fantasweden

Mer information om Stockholm Filmfestivals sommarbio i Rålambshovsparken finns här