I dag lanserar Coca-Cola i Sverige en reklamfilm för kampanjen Dela en Coke. I reklamfilmen medverkar svenska ungdomar från olika delar av landet som uppmärksammar och hyllar någon i deras liv som de vill dela en Coke med. Alla historier är spontana och namnen är hämtade direkt från deras verklighet.

– Reklamen är en del av den massiva sommarkampanjen för Coca-Cola, där vi vill tacka våra konsumenter genom att erbjuda dem att dela en Coke med vänner och familj. För att göra det på ett enkelt och inspirerande sätt, har den ikoniska Coca-Cola logotypen ersatts av konsumenternas namn, säger Eric Nilsson, varumärkeschef på Coca-Cola i Sverige.

TV-reklamen som sänds från och med i dag måndag den 20 maj fångar verkliga historier från svenskar ungdomar där de berättar varför de vill dela en Coke, och med vem, genom att räcka över en personlig flaska Coca-Cola till dem.

I kampanjen Dela en Coke har den klassiska Coca-Cola logotypen ersatts av de 144 vanligaste svenska namnen i åldern 12-29 på samtliga 50cl-produkter. Över en miljard förpackningar kommer i sommar att bära konsumenternas namn över hela Europa i ett försök att uppmuntra till glädje och gemenskap. I kampanjen uppmanas konsumenterna att tänka på vilka nära vänner de vill dela en Coke med.

– Kampanjen bygger på två element – namnen på flaskorna och uppmaningen att dela en Coke. Därför har vi satt dessa grundpelare i centrum även när vi kommunicerar kampanjen. Vi har fångat några fantastiska historier när vi spelat in reklamfilmerna. En del är roliga, andra hjärtevärmande och alla är verkliga exempel, säger Eric Nilsson.

De vanligaste förnamnen kommer att finnas på samtliga 50cl produkter för Coca-Cola,  Coca-Cola zero och Coca-Cola light, medan andra produkter såsom 33cl burk och större förpackningar kommer att prydas av mer generiska budskap såsom Dela en Coke med din Kompis, eller Dela en Coke med Vänner.

För de konsumenter som inte kan hitta sitt eller sina vänners namn på förpackningen finns det möjlighet att skapa en virtuell burk via hemsidan delaencoke.se eller att besöka något av våra många evenemang i sommar där det finns möjlighet att skapa sin egen personliga burk. 

 

 

Coca-Cola Enterprises Sverige AB producerar, distribuerar och säljer icke alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden. Några av varumärkena är Coca-Cola, Fanta, Sprite, MER, Burn, Bonaqua Silver, Powerade och Minute Maid. Cirka 800 personer arbetar på Coca-Cola i Sverige, varav cirka 600 på huvudkontoret i Jordbro utanför Stockholm. Här produceras cirka 1 miljon liter dryck varje dag. I Sverige lanserades Coca-Cola 1953. Receptet på Coca-Cola skapades 1886 av apotekaren John S. Pemberton i Atlanta, USA. För ytterligare information, besök gärna vår hemsida eller följ oss på Facebook