Stockholmssimmet sker i Djurgårdsbrunnskanalen och Djurgårdsbrunnsviken lördagen den 1 augusti 2015. Tävlingen har som målsättning att etablera sig som en av Sveriges två stora Open Water-simtävlingar, samt att få fler personer att våga testa att simma i öppet vatten. Stockholmssimmet riktar sig både till motionärer och elit. Deltagarna kommer att kunna välja att simma antingen 3,3 km eller 1 km. Vid 3,3 km sker starten vid Sjöhistoriska museet på Djurgården och vid 1 km sker starten vid Djurgårdsbrunnsbron. Målgång sker vid båda distanserna invid Lilla Sjötullsbron där Djurgårdsbrunnskanalen möter Saltsjön.

Stockholmssimmet arrangeras med simklubben SK Neptun, och är sanktionerad av Svenska simförbundet. 

”Med erfarenheten av att bygga Tough Viking i ryggen, Stockholmssimmets fantastiska läge på Kungliga Djurgården, den hälsotrend som råder idag, samt med en engagerad huvudsponsor som Coca-Cola i Sverige i ryggen är vi övertygade om att detta kommer bli en stor och uppmärksammad tävling”, säger David Klint Tough Vikings grundare.

Coca-Cola i Sverige ansluter sig som huvudsponsor till tävlingen genom initiativet Simma Sverige. Simma Sverige är en gemensam satsning tillsammans med Svenska Simförbundet med syfte att få fler svenskar i rörelse genom simning. Samarbetet sträcker sig över flera år och har som mål att nå 120 000 människor under 2020.

”Simning börjar bli trendigt och framförallt simning i öppet vatten. Vi ser stora möjligheter med denna tävling och är övertygade om att många svenskar kommer att upptäcka tjusningen med att få genomföra en öppet vatten-tävling mitt i Stockholm, säger Peter Bodor, kommunikationsdirektör på Coca-Cola Enterprises Sverige.

Övriga partners som anslutit sig till tävlingen är bland annat Funbeat och tidningen Outside Magazine. 

 

 

Coca-Cola Enterprises Sverige AB producerar, distribuerar och säljer icke alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden. Några av varumärkena är Coca-Cola, Fanta, Sprite, MER, Burn, Bonaqua Silver, Powerade och Minute Maid. Cirka 800 personer arbetar på Coca-Cola i Sverige, varav cirka 600 på huvudkontoret i Jordbro utanför Stockholm. Här produceras cirka 1 miljon liter dryck varje dag. I Sverige lanserades Coca-Cola 1953. Receptet på Coca-Cola skapades 1886 av apotekaren John S. Pemberton i Atlanta, USA. För ytterligare information, besök gärna vår hemsida eller följ oss på Facebook