Pokalen för nästa sommars FIFA World Cup™ i Brasilien kommer till Kiruna den 28 februari 2014 för att visas upp för allmänheten. Detta är första gången pokalen är norr om Polcirkeln och staden bjuds in till en brasiliansk folkfest. Bakom FIFA World Cup Trophy Tour™ står FIFA och Coca-Cola


VM-pokalen påbörjade sin världsturné den 12 februari i år och kommer att färdas 150 000 kilometer runt jorden och besöka 89 länder i samtliga sex av FIFA:s konfederationer. Världsturnén påbörjades i Rio de Janeiro och innan stoppet i Kiruna kommer pokalen bland annat besöka Jamaica, Palestina, Nepal, Colombia och Italien. FIFA och Coca-Cola står bakom turnén som gör det möjligt för miljoner människor att med egna ögon få se den legendariska pokalen. 

– Det är bara statsöverhuvuden eller tidigare vinnare som får lyfta pokalen enligt reglerna. I och med att Sverige aldrig vunnit FIFA World Cup™ är det bara kungen som har möjlighet att röra vid den. Däremot kommer det finnas chans att fotograferas vid pokalen, säger Björn Lindblad, produktchef på Coca-Cola

Pokalen kommer att vara i Sverige mellan den 28 februari till den 2 mars. Besöket dokumenteras i en film som visar pokalens resa och möten med VM-fans runt om i världen. Tillsammans med VM-pokalen tar Coca-Cola även Brasilien till Kiruna. Staden kommer att färgas i Brasiliens färger och fyllas av samba i kalla februari. 

– Vi vill att pokalens besök i Kiruna ska bli en riktig folkfest. Förhoppningsvis lyckas vi lysa upp lite i mörkret och värmer några svenska hjärtan med vårt besök, säger Björn Lindblad.

Coca-Cola tjuvstartar redan i december med sin ”brasilifiering” av Kiruna. Den 8 december har Coca-Cola bjudit in den kända brasilianska graffitikonstnären Speto. I ett samarbete med Jukkasjärvi Ice Hotel kommer den erkända konstnären att designa hotellets reception. Speto har även gjort den grafiska formen som kommer synas på flaskor med Coca-Cola i sommar, som en hyllning till Brasilien.

– Att en artist som Speto kommer till ishotellet för att designa vår reception känns enormt inspirerande. Vi ser väldigt fram emot att få se vad han kan göra med is som material och hur han kommer sätta sin prägel på hotellet. Förhoppningsvis så åker han härifrån med ett gott minne för livet, att Kiruna är nog något som han aldrig upplevt förr, säger Arne Bergh, kreativ chef Jukkasjärvi Ice Hotel.

 

 

Coca-Cola Enterprises Sverige AB producerar, distribuerar och säljer icke alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden. Några av varumärkena är Coca-Cola, Fanta, Sprite, MER, Burn, Bonaqua Silver, Powerade och Minute Maid. Cirka 800 personer arbetar på Coca-Cola i Sverige, varav cirka 600 på huvudkontoret i Jordbro utanför Stockholm. Här produceras cirka 1 miljon liter dryck varje dag. I Sverige lanserades Coca-Cola 1953. Receptet på Coca-Cola skapades 1886 av apotekaren John S. Pemberton i Atlanta, USA. För ytterligare information, besök gärna vår hemsida eller följ oss på Facebook