Lanserar en ny global kampanj ”Taste the Feeling”

Paris, Jan 19, 2016 – Att dricka en Coca-Cola, oavsett vilken, gör ögonblicket magiskt.

På en tillställning i Paris idag tillkännagav The Coca-Cola Company’s marknadsdirektör, Marcos de Quinto, en ny ”One Brand” global marknadsföringsstrategi. För första gången i historien enas Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola zero och Coca-Cola life under det ikoniska Coca-Cola varumärket i en global kreativ kampanj, ”Taste the Feeling.”

”One Brand” strategin:

 • Utökar det ikoniska varumärket Coca-Cola och förenar Coca-Cola familjen under världens främsta dryckesmärke.
 • Förverkligas i en global kampanj - ”Taste the Feeleing” - som använder universiella historier och vardagliga ögonblick för att anknyta till konsumenter över hela världen.
 • Sätter produkten i hjärtat av det kreativa, hyllar upplevelsen och enkelheten med att avnjuta en Coca-Cola, oavsett vilken.
 • Understryker företagets eftersträvan av valmöjligheter, möjliggör för konsumenter att välja vilken Coca-Cola som bäst passar deras smak, livsstil och diet.

”Varje dag, dricker miljoner av människor över hela världen en iskall Coca-Cola” säger Marcos de Quinto, marknadsdirektör, The Coca-Cola Company. ”Den nya ’One Brand’-strategin kommer att utöka varumärket Coca-Cola till att inkludera samtliga Coca-Cola produkter, vilket stärker vår eftersträvan att förenkla konsumenternas val. Det här är en kraftfull investering bakom alla Coca-Cola produkter, vilket visar att alla kan njuta av det unika med en iskall Coca-Cola, med eller utan kalorier, med eller utan koffein.”

Marcos de Quinto tillägger: ”Mer än någonsin märker vi att människor vill ha sin Coca-Cola på olika sätt, men oavsätt hur de vill ha den, önskar de en Coca-Cola med dess underbara och uppfriskande smak. Genom ’One Brand’-strategin förflyttar vi oss bort från flera olika varumärkesplattformar till en ikonisk plattform som hyllar både produkten och varumärket.”

”Taste the Feeling” kommer att lanseras vid olika tidpunkter under 2016 över hela världen och kommer till liv genom ett flertal element, inklusive:

 • 10 reklamfilmer
 • 100+ kampanjbilder
 • Nytt visuellt identitetssystem
 • Ny musik och audiell signatur
 • Delbara och personligt anpassningsbara interaktiva digitala upplevelser

Den kreativa kampanjen förankras Coca-Cola varumärkets grunder – teckensnittet, den röda disken och den ikoniska glasflaskan – men i en modern tolkning, med särdrag från verkliga ögonblick med produkten i centrum.

Coca-Cola samlade kreativa sinnen från 10 olika reklambyråer över hela världen för att starta utvecklingsprocessen, och slutligen skapades de 10 reklamfilmerna av följande 4 byråer: Mercado-McCann, Sra. Rushmore, Santo, and Oglivy & Mather New York. Sekvenserna ger tittaren tillfälliga, men intima inblickar i vardagsberättelser, känslor och erfarenheter som människor delar medan de njuter av en iskall Coca-Cola. Vid slutet av varje reklamfilm, enas alla produkter i Coca-Cola familjen under den välkända röda Coca-Cola disken.

”Det finns inget som liknar smaken av en iskall Coca-Cola.” Säger Rodolfo Echeverria, vicepresident, Global Creative, Connections & Digital, The Coca-Cola Company. “Kampanjen är designad att hylla faktumet att den enkla njutningen av en iskall Coca-Cola gör alla tillfällen magiska. Berättelserna och upplevelserna i kampanjen skapades för att anknyta till våra konsumenter globalt. Samma bilder och filmsekvenser som visas i Japan kommer att visas i Italien, Mexico och över hela världen. ”

Vid lanseringen kommer 5 av de 10 filmerna att släppas. Den ledande filmen, ”Anthem” (Mercado-McCann) kommer till liv genom en serie av vanliga ögonblick som länkas samman av en Coca-Cola, som exempelvis att åka skridskor med vänner, en första dejt, en första kyss och en första kärlek. Filmen kommer att visas på alla marknader under 2016.

Musiken till ”Anthem” är en orginallåt som skapats för kampanjen och har titeln ”Taste the Feeling”. Coca-Cola arbetade med Music Dealers som skrev och producerade låten. På utvalda marknader kommer låten att framföras av nykomlingen Conrad Sewell. Sewell, som föddes i London och växte upp i Australien, hade ett genombrott med låten ”Firestone”, vilken producerade 300 miljoner Spotify streamningar och över 3 miljoner sälj globalt. ”Anthem” inkluderar även en ny signaturmelodi som inpirerats av de ljud som upplevs när en Coca-Cola avnjuts – kapsylen som poppar, fizzet och slutligen ljudet av njutning. Den nya signaturmelodin kommer att användas genom hela kampanjen.       

”Break up” (Santo) följer den romantiska resan av ett ungt par från första dejten med tidiga känslor av upphetsning och kärlek till en explosiv separation och slutligen en återförening över en iskall Coca-cola. Till sekvensen spelas en ny låt med titeln ”Made for You” av den nya artisten Alexander Cardinale.

”Brotherly love” (Santo) fångar den universiella historien om kärlek och konflikt inom familjen och belyser speciellt det utmanande förhållandet mellan två bröder. När den yngre brodern saknar sin iskalla Coca-Cola, så kommer den äldre till undsättning. Till sekvensen spelas en ny version av succén ”Hey Brother” med Avicii.

Till följd av samarbetet med Coca-Cola som startade 2014, har Avicii producerat en remixad verision av ”Taste the Feeling” kampanjens signaturmelodi med Conrad Sewell, och han kommer även att producera versioner av musiken till UEFA EURO 2016 och Rio 2016 Olympic Games för dessa kampanjer.

De övriga TV reklamerna inkluderar:

 • ”Under pressure” (Ogilvy & Mather) handlar om den vardagliga stress vi alla utsätts för. Filmsekvensen poängterar vikten av att ta en paus, slappna av och njuta av ögonblicket.
 • ”Supermarket” (Sra. Rushmore) handlar om en ung kassörska som faller för en snygg kund som tar en paus för att dricka en Coca-Cola.
 • “What is a Coca-Cola for?” (Sra. Rushmore), “Professor” (Sra. Rushmore), “Arctic Summer” (The Cyranos-McCann), “Empty Bottle” (Mercado-McCann), och “Real Enjoyment” (Mercado-McCann) kommer att släppas senare under 2016.

Den nya kampanjen inkluderar även 100+ kampanjfotografier tagna av modefotograferna Guy Aroch och Nacho Ricci i vilka människor från hela världen njuter av en iskall Coca-Cola i olika vardagssituationer. Bilderna i den nya kampanjen kommer att användas i tryck, på billboards, i affärer och i digital media.  

Den delbara och personligt anpassningsbara digitala upplevelsen är gjord av olika GIF bilder som visar olika känslor associerade med att dricka Coca-Cola till ”Taste the Feeling” signaturmelodin. I upplevelsen erbjuds sedan besökare att ladda ner GIF bilderna direkt från hemsidan, anpassa den efter egen önskan med personliga känslor, och dela den på sociala plattformer med #TasteTheFeeling.

För mer information eller för att se reklamfilmerna och kampanjbilderna, besök www.coca-colacompany.com/tastethefeeling.

Presskontakt: Eva Okmian, Public Affairs and Communication, mobil: +46 (0)70 648 80 48, epost: eokmian@cokecce.com