Coca-Cola och Svenska Fotbollförbundet har tecknat ett nytt samarbetsavtal där dryckeskoncernen blir exklusiv partner med sina varumärken Coca-Cola® och Bonaqua® och officiell partner till damlandslaget, herrlandslaget, U21-landslagen samt för SvFF:s E-sportlandslag. Partnerskapet gäller för 2017-2018 med en långsiktig ambition. Option finns att förlänga samarbetet till år 2019-2020.

Coca-Cola har en lång historia i fotbollsengagemang. På global nivå har Coca-Cola varit partner med Fifa i mer än 40 år och på nationell nivå har företaget sedan 2016 varit partner till Gothia Cup.

  • För oss är Coca-Cola en drömpartner och vi är mycket stolta över att välkomna dem in i vår nya struktur och partnerfamiljen. Coca-Cola har ett stort internationellt fokus och lång erfarenhet av fotboll, vilket blir en stark tillgång på ett lokalt plan i Sverige. Tillsammans vill vi att bygga ytterligare engagemang och intresse för svensk fotboll,säger Mikael Jiffer, Marknads- och Försäljningschef på Svenska Fotbollförbundet.

Utöver partner till landslagen så inkluderar även samarbetsavtalet möjlighet att arbeta med mångfaldsprojektet Alla är olika – Olika är bra, som syftar till att sätta fokus på allas rätt att vara med och allas lika värde.

  • Fotboll är den största sporten i Sverige och bidrar till gemenskap och förenar människor världen över. Därför är vi på Coca-Cola väldigt stolta över att vara partner till Svenska Fotbollförbundet. Vi har en lång historik inom fotboll internationellt och kan nu bredda fotbollsengagemanget och göra det mer lokalt relevant vid fler tillfällen utöver de stora mästerskapen, säger Olivia Enquist, marknadschef på Coca-Cola AB.

Under det senaste året har Svenska Fotbollförbundet arbetat fram en ny varumärkesstrategi och som en följd av detta har även en ny kommersiell strategi för partners tagits fram. Det nya avtalet mellan Coca-Cola och Svenska Fotbollförbundet ger Coca-Cola exklusiva rättigheter för Coca-Cola att under avtalsperioden bygga unika kampanjer och närvaro kring svensk fotboll.

Samarbetet startar med VM-kvalmatchen mot Frankrike den 9 juni på Friends Arena.