För första gången i Sverige byts nu den ikoniska texten "Coca-Cola" ut på flaskorna. I stället kommer de 150 vanligaste namnen stå på etiketterna, vilket ger dig möjlighet att dela en personlig Coke med dina vänner eller din familj. Samtidigt är det en hyllning till alla konsumenter som dricker Coca-Cola.

 Det är när vi är tillsammans med nära och kära vi är som gladast och det vill vi ta vara på med den här kampanjen. Samtidigt som vi uppmanar våra konsumenter att dela en personlig Coke med sina vänner vill vi hylla dem. Vi vill säga tack på ett enkelt och engagerande sätt, säger Eric Nilsson, varumärkeschef på Coca-Cola Sverige. 

Under maj till augusti kommer 115 miljoner flaskor och burkar fyllda med Coca-Cola att få en ny etikett i Sverige. Totalt får över en miljard flaskor och burkar i Europa nya etiketter. Det gäller Coca-Cola, Coca-Cola light och Coca-Cola zero. På de nya etiketterna kommer det att stå exempelvis "Dela en Coke med Emma" eller "Dela en Coke med familjen". Kampanjen "Dela en Coke" vill uppmuntra konsumenterna att dela en personlig Coca-Cola med sin familj eller sina vänner.

– Det är första gången någonsin som vi byter ut den ikoniska texten med Coca-Cola på flaskan, och vad är då bättre än att ersätta den med namnen på de som älskar oss mest – våra konsumenter, säger Eric Nilsson.

Kampanjen pågår i elva europeiska länder samtidigt. På den svenska sajten, delaencoke.se, kommer besökarna att kunna skapa en egen virtuell Coca-Cola att dela på Facebook, från och med mitten av maj. Besökarna kommer också kunna skriva ner sina sommarplaner som sedan animeras fram. På sajten kommer elva vinnare om dagen presenteras i Instagramtävlingen "Dela en Coke – Dela ett foto", där konsumenter uppmanas att dela sin bästa sommarbild under hastaggen #delaencoke.  På flera platser i landet under sommaren kommer det att ske event där de som vill kan producera sina egna burkar fyllda med Coca-Cola med vilket namn de vill på.

 

 

Coca-Cola Enterprises Sverige AB producerar, distribuerar och säljer icke alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden. Några av varumärkena är Coca-Cola, Fanta, Sprite, MER, Burn, Bonaqua Silver, Powerade och Minute Maid. Cirka 800 personer arbetar på Coca-Cola i Sverige, varav cirka 600 på huvudkontoret i Jordbro utanför Stockholm. Här produceras cirka 1 miljon liter dryck varje dag. I Sverige lanserades Coca-Cola 1953. Receptet på Coca-Cola skapades 1886 av apotekaren John S. Pemberton i Atlanta, USA. För ytterligare information, besök gärna vår hemsida eller följ oss på Facebook