Rønnaug Vinje blir ny hållbarhetschef för Coca-Cola Enterprises i Sverige och Norge. Rønnaug har tidigare varit miljöchef för CCES på den norska marknaden, men kommer i sin nya roll få ett övergripande ansvar för företagets arbete med hållbar tillväxt i båda länderna.

Rønnaug Vinje lämnar sin roll som miljöchef för Coca-Cola Enterprises i Norge för uppdraget som hållbarhetsarbetschef för både Sverige och Norge. Hon efterträder Magdalena Kettis som under våren lämnat sin position. Till skillnad från Rønnaugs tidigare arbete med stort fokus på produktion, kommer hon nu arbeta övergripande med att säkerställa att hållbarhetsarbetet genomsyrar alla delar av de båda organisationerna.

Coca-Cola har en tydlig vision med sitt hållbarhetsarbete och det är spännande att nu få leda processen mot de högt ställda målen. Det handlar inte bara om att minska vår klimatpåverkan, utan även om att förstå hur vi påverkar samhället och hur samhället påverkar oss, säger Rønnaug Vinje, ny hållbarhetschef för Coca-Cola Enterprises.

Sedan 2011 har Coca-Cola Enterprises en ny hållbarhetsstrategi med tydliga mål fram till 2020. Den syftar bland annat till att minska miljöpåverkan, säkerställa en varsam vattenhantering och utveckla hållbara förpackningar. Utöver miljö- och klimatmål utökar CCES sitt samhällsengagemang med fokus på insatser för miljö och ungdomars hälsa och utbildning.

Coca-Cola Enterprises Sverige AB är medlemmar i företagsnätverket Hagainitiativet som arbetar för att minska näringslivets utsläpp och lyfta klimatfrågan genom att visa att ambitiösa klimatstrategier ger affärsmässiga fördelar och ökad lönsamhet. Som ett led i hållbarhetsarbetet använder vi en ny PET-flaska för vårt källvattnet Bonaqua. Flaskan kallar vi för PlantBottle™ eftersom den är tillverkad delvis av växtmaterial. Den består av upp till 15% växtbaserat material och upp till 50% återvunnen PET-plast. Flaskan genererar ett mindre CO2-avtryck och samtidigt är det ett litet steg bort från användandet av oljebaserad plast och ett steg närmare framtidens flaska.

Läs mer om Coca-Cola Enterprises hållbarhetsarbete på cceansvar.se

 

För mer information

Peter Bodor

Informationsdirektör

Coca-Cola Enterprises Sverige AB

Mobile: 070-648 70 65

pbodor@cokecce.com

Anne Lindfeldt

Presschef

Coca-Cola Enterprises Sverige AB

Mobile: 070-648 71 24

alindfeldt@cokecce.com

 

Coca-Cola Enterprises Sverige AB producerar, distribuerar och säljer icke alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden. Några av varumärkena är Coca-Cola, Fanta, Sprite, MER, Burn, Bonaqua Silver, Powerade och Minute Maid. Cirka 800 personer arbetar på Coca-Cola i Sverige, varav cirka 600 på huvudkontoret i Jordbro utanför Stockholm. Här produceras cirka 1 miljon liter dryck varje dag. I Sverige lanserades Coca-Cola 1953. Receptet på Coca-Cola skapades 1886 av apotekaren John S. Pemberton i Atlanta, USA. För ytterligare information, besök gärna vår hemsida eller följ oss på Facebook