Football Forever

football-forevher-1000.jpg

Fotbollssverige förändras nu och för alltid

För första gången i historien hyllas nu fyra kvinnliga fotbollsspelare i Sverige med varsin personidentisk avbild i cement i skala 1:1. Spelarna som avbildats är de VM-aktuella landslagsspelarna Kosovare Asllani, Nilla Fischer, Hedvig Lindahl och Caroline Seger. 

Avbilderna är en del av initiativet Football Forevher som Coca-Cola tillsammans med Svenska Fotbollförbundet startat för att öka intresset och synligheten för damfotboll samt påverka attityder inom sporten.

Synlighet är avgörande för att skapa förändring  

Många kvinnliga fotbollsspelare håller världsklass i sin idrott, men är ofta mer eller mindre okända för allmänheten. En förklaring till det är bristen på stjärnstatus och synlighet för kvinnliga fotbollsspelare, om kvinnor aldrig syns eller marknadsförs som stjärnor kommer de heller aldrig uppfattas som stjärnor.

Genom att synliggöra kvinnornas prestationer och hylla dem som de stjärnor de är, kan vi förändra de attityder som styr bilden av sporten och öka intresset från såväl tittare som sponsorer och media.

Jämställdhet, en viktig fråga för Coca-Cola i Sverige ​

En viktig faktor för att bidra till ett jämställt fotbollssverige är ökad synlighet. Med Football Forevher använder vi vårt sponsorskap för att driva positiv förändring.

​Vi vill också skapa engagemang för fotbollen och inspirera alla som vill satsa på sporten. I dagens Sverige ska flickor kunna drömma om att bli fotbollsproffs på lika vilkor som pojkar.

– Vi behöver se fler kvinnliga fotbollsspelare hyllas och ta plats som idrottsstjärnor. Vi är mitt inne i en positiv förändring och genom att arbeta tillsammans för ett jämställt fotbollssverige kan vi påverka bilden av, och intresset för, damfotbollen. Det känns stort att jag är en av fotbollsspelarna som nu avbildats och jag är väldigt stolt över att vara en del av Football Forevher, säger Caroline Seger, fotbollsstjärna och lagkapten för svenska landslaget. 

COCA-COLA ON SOCIAL

ITEMS
VIEWS
FOLLOWERS