Det här receptet har skickats in av Shanyn Silinski från Smilin Coyote Ranch i Manitoba, Kanada. Shanyn säger "Detta är en sommarfavorit i vår familj. Alla blir väldigt glada när de ser kycklingarna på grillen!"

Ingredienser

Servings:
  • 2 medelstora hela kycklingar
  • 2 burkar Coca-Cola (drick ca 1/3 av dem så de inte är fulla)
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  • Total tid 1 timmar 15 minuter
  • Förberedelsetid 15 minuter
  • Tillagningstid 1 timmar
  1. Tvätta kycklingarna, klappa dem torra med lite hushållspapper och massera in dem med ett tunt lager av olivolja, salta och peppra. Ställ åt sidan.
  2. Öppna Coca-Cola-burkarna, drick ur ca 1/3 av varje burk, placera burkarna i en stekhållare för kyckling (beer can chicken rack) eller på en ugnsplåt. Vira in burkarna i aluminiumfolie, sätt kycklingarna över burkarna med hjälp av bakbenenpå kycklingen för att balansera dem så att de står rakt.
  3. Tillaga på hög värme tills skinnet är brynt, vrid ner värmen och tillaga tills kycklingen är genomstekt. Coca-Colan ångar köttet inifrån, vilket ger köttet en mör, söt smak - olivoljan skyddar skinnet från att torka och ger en krispig kontrast till det möra köttet.
  4. Var mycket försiktig när du ut kycklingen från ugnen eller från grillen då drycken fortfarande är kvar i burkarna och kommer att vara mycket varm, samt kycklingarna kommer att vara mindre "stabila" och kan välta.
  5. Dra kycklingar av burkarna. Servera kycklingen med iskall Coca-Cola av önskemål, coleslaw, grillade grönsaker och njut!