Ingredienser

Servings:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakaopulver
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 3/4 dl råsocker
  • 170 g smör eller margarin
  • 250 ml Coca-Cola light
  • 1 3/4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 70 g choklad, i bitar
  • 3 msk Coca-Cola light
  • 3 msk mjölk

Gör så här

  • Total tid 55 minuter
  • Förberedelsetid 15 minuter
  • Tillagningstid 40 minuter
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en 20 cm springform och klä botten med bakplåtspapper.
  3. Sikta mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Rör i sockret.
  4. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Coca-Cola light till smöret och rör om, se till att blandningen inte kokar. Avlägsna från värmen.
  5. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljpulver. Vispa snabbt ner cola-blandningen i de torra ingredienserna, häll sedan i mjölkblandningen. Blanda försiktigt men ordentligt.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i ca 40 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Låt svalna i formen i ca 15 minuter, lägg sedan kakan på ett galler.
  8. För att göra glasyren, lägg choklad och Coca-Cola light i en kastrull. Koka på svag värme under omrörning tills chokladen har smält. Ta bort från värmen och rör i mjölk. Placera kakan på en tallrik och bre över chokladblandningen. Låt stelna.