Detta recept är gjort av The Culinary Institute i USA för The Coca-Cola Company.

Ingredienser

Servings:
  • 5 anchochilifrukter, sköljda och fröna borttagna
  • 3 dl vatten för att täcka chilifrukterna
  • 1 msk rapsolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 jalapeñopeppar, sköljda och fröna borttagna
  • 2 msk tomatpuré
  • 350 g köttfärs
  • 350 g fläskfärs
  • 1 burk hela tomater, grovt hackade
  • 330 ml Coca-Cola
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk oregano
  • 4 tsk salt
  • 1 burk kidneybönor, avrunna
  • 100 g riven ost (valfritt)
  • 1 dl gräddfil (valfritt)
  • 2 msk vårlök, tunnt skivad (valfritt)

Gör så här

  • Total tid 2 timmar 20 minuter
  • Förberedelsetid 20 minuter
  • Tillagningstid 2 timmar
  1. Lägg anchochili i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Ta bort från värmen och låt de ligga kvar tills de mjuknat, ca 30 minuter. Häll chili och kokvätska i en mixer eller matberedare och mixa slät. Ställ åt sidan.
  2. Värm olja i en gjutjärnsgryta på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök, och jalapeño. Stek tills löken mjuknar och blir genomskinlig, ca 10 minuter. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning i ytterligare tre till fyra minuter. Rör i nöt- och fläskfärs, och stek tills köttet är inte längre rosa. Häll i Coca-Cola, tomater, kummin, oregano, och den mixade chilipepparn; rör om väl. Koka upp, sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i 30 minuter.
  3. Rör i bönor och 1 msk av saltet. Fortsätt att koka, utan lock, tills grytan tjocknar, ca 30 till 40 minuter till. Smaka av med resterande salt.
  4. Sleva upp chilin i uppvärmda skålar och garnera med ost, gräddfil och vårlök om så önskas.